Vrei o firma in Bulgaria? Iata ce trebuie sa stii despre capitalul social!


Infiintarea unei firme in Bulgaria poate sa fie una dintre cele mai bune decizii pe care le iei din postura de antreprenor. Birocratia mai mica, taxele mai mici si relationarea mai sigura cu statul pot sa fie foarte convingatoare pentru orice roman care vrea o afacere. Totusi, infiintarea unei firme in Bulgaria implica o serie de informatii pe care trebuie sa ti le insusesti. De data aceasta vom vorbi despre capitalul social in tara vecina.

Ce informatii trebuie sa stii despre capitalul social in Bulgaria?

Capitalul social este, la fel ca si in Romania, suma cu ajutorul careia se incepe activitatea financiara a firmei. In tara noastra este de 200 de lei iar in Bulgaria ete de doar 2 leva, adica echivalentul unui euro.

Daca iti doresti un capital social mai mare, poti sa depui orice suma doresti, insa cel mai bine este sa incepi cu un capital minim si sa iti finantezi firma prin imprumuturi.

Capitalul social trebuie sa fie depus intr-un cont in leva deschis la o banca din Bulgaria iar retragerea lui nu este conditionata de nimic. Practic, administratorul poate sa retraga capitalul social imediat dupa ce este depus, pentru a-l folosi la activitatea firmei.

Cum poti sa imprumuti firma ?

Daca ai ales un capital social de doar 2 leva, cu siguranta nu vor fi suficienti pentru sustinerea activitatii. Tocmai de aceea, poti sa creditezi firma cu bani din propriul buzunar, pe baza unui contract de creditare. Acesta trebuie sa aiba o perioada determinata in care este valabil iar platile este bine sa se faca prin banca, chiar daca este acceptat si cashul, cu o limita de 10 000 de leva. Pentru incheierea unui contract de creditare va fi nevoie de un traducator si eventual de un avocat in bulgaria, deoarece totul trebuie sa se faca in limba bulgara.

Capitalul social este, asadar, o suma de bani foarte importanta pentru firma, care se poate depune printr-un proces simplu. Daca iti doresti o firma in Bulgaria, aceasta suma de bani cu siguranta nu iti va pune probleme.

Previous Haine de iarna pentru toate gusturile!
Next Alege un studio de videochat profesionist si nu vei regreta