Verificarea podelei inainte de a instala un elevator cu 2 coloane


Toate produsele din categoria elevatoare necesita o suprafata recomandata de instalare. Cand se foloseste un elevator doua coloane este foarte important ca acesta sa fie instalat pe suprafata perfecta pentru el. Pentru aceasta se vor respecta in primul rand recomandarile oferite de producator pentru ca acestea au fost elabortate in urma mai multor teste specifice. De asemenea se recomanda citirea integrala a manualului. De foarte multe ori inainte de a instala un astfel de elevator este foarte important sa se consulte si arhitectul care a proiectat cladirea, in special la cladirile noi unde acest lucru este posibil. Daca nu, se pot consulta planurile si chiar echipe avizate.

Crapaturile din podea trebuie sa dispara inainte de a fi instalat un astfel de elevator. Crapaturile pot sa fie de orice forma si dimensiune. Pentru persoanele care inca se intreaba daca crapaturile sunt o asa mare problema raspunsul este da cu siguranta pentru ca la o presiune foarte mare aplicata pe ele acestea se pot extinde. Daca crapatura este rezultatul unor accidente se poate lua in calcul si faptul ca aceasta crapatura a generat o slabire a structurii de rezistenta in zona respectiva motiv pentru care trebuie sa se faca verificari in acest sens inainte de a fi montat elevatorul.

Cele doua coloane vor fi montate doar in beton. In general coloanele vin cu propriul sistem de prindere pe beton care permite prinderea coloanelor conform cu recomandarile producatorilor. Daca betonul nu a fost compromis atunci coloanele pot sa fie amplasate. Daca se considera ca betonul nu are calitatea recomandata si nici integritatea necesara pentru a oferi suportul necesar greutatii coloanelor cel mai bine este sa se mai toarne un strat si sa se verifice din nou daca suprafata corespunde normelor. Sunt mai multe optiuni prin care se poate face suprafata necesara montarii unui lift motiv pentru care cel mai bine ar fi sa se tina cont de parerea specialistilor in domeniu.

De cele mai multe ori cei care folosesc astfel de lifturi incearca sa economiseasca amplasand liftul asa cum considera ceea ce este in mod cert o greseala care ar trebui evitata.

 

Previous Fara soareci intr-un timp record!
Next O iarna plina de aventura