Uleiul din nuca de cocos extra virgin pentru piele și păr sănătos

Uleiul de nucă de cocos extra virgin are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Când este consumat, poate ajuta la reglarea zahărului din sânge, la combaterea bolilor de inimă, la accelerarea pierderii în greutate și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Folosit local, poate ajuta în vindecarea unor afecțiuni ale pielii și împiedicarea ridurilor, cât și regenerarea părului făcând firele mai puternice și mai strălucitoare.

Unul dintre cele mai bune lucruri când vine vorba de uleiul de cocos, e că poate întrece cu ușurință multe produse cosmetice de pe piață. Ca de pildă, demachiantele sau șampoanele/balsamele de păr. Dacă te vei uita pe spatele oricărui produs, vei găsi multe substanțe chimice, uleiul de cocos e natural și oferă mult mai multe beneficii.

Un produs comun în majoritatea produselor de frumusețe este petrolul. În ciuda faptului că este un cancerigen cunoscut, poate fi regăsit în majoritatea produselor: pastă de dinți, machiaj, loțiuni, deodorant, îmbrăcăminte, alimente, etc.

Este important să alegeți un produs care să fie presat la rece, nerafinat, organic și, în principiu, să fie cât mai puțin prelucrat posibil. Așadar, recomandăm ulei cocos extra virgin, deoarece miroase minunat și nu este prelucrat, fiind păstrate toate beneficiile acestuia.

Cum se utilizează uleiul de nucă de cocos extra virgin pentru piele

S-ar putea să fiți surprins inițial pentru că uleiul vine de fapt într-o formă solidă. Pentru a-l putea utiliza ca un hidratant natural, trebuie să-l topiți înainte. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți un recipient cu apă caldă. Puneti borcanul cu ulei în apă caldă și lăsați-l să se fixeze timp de cel puțin 3 minute. Când s-a încălzit, veți putea turna uleiul din borcan. Din motive sanitare, este o idee bună să aveți 2 borcane diferite; unul pentru gătit și unul pentru utilizare locală.

În mod surprinzător, îl poți folosi pe față fără să va îngrijorați de alte efecte adverse. De fapt, mulți oameni au reușit să trateze acneea și eczemele cu ulei de nucă de cocos. Acest lucru se datorează probabil proprietăților sale naturale antibacteriene, antifungice și antivirale.

O altă caracteristică la care probabil nu v-ați așteptat este faptul că, atunci când este aplicat pe piele, uleiul nu lasă un reziduu gros sau gras. Se absoarbe destul de repede și nu creează nicio senzație de incomoditate.

Cum se utilizează ulei de nucă de cocos extra virgin pentru păr

Uleiul de cocos este excelent pentru creșterea tăriei și vitalității părului și, prin urmare, părul este mai strălucitor și lipsit de vârfuri despicate. Modul în care se utilizează uleiul de cocos pentru păr, depinde de tipurile acestuia (gras/uscat/fragil).

De exemplu, persoanele care au firul de par subțire și fin ar putea utiliza uleiul ca un balsam pe care să îl aplice la două ore înainte de a se spăla. Părul trebuie umezit ușor și apoi aplicat ulei încălzi, atât pe scalp cât și pe vârfuri.

Dacă aveți un păr des și de obicei extrem de greu de aranjat, puteți utiliza uleiul după îndreptarea părului sau ca gel de păr atunci când firele sunt prea rebele. În funcție de cât de uscate sunt firele, îl puteți folosi ca un balsam de curățare, ca un balsam de hidratare sau ca o modalitate de a face părul să strălucească sau să rămână mai compact pentru o perioadă mai lungă.

Adăugarea acestui ulei natural în rutina dumneavoastra, în locul produselor chimice prelucrate sau chimicale, este o modalitate excelentă de a vă reduce expunerea la substanțe potențial periculoase și funcționează la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, decât orice alte produse de pe piață.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *