Cinci trucuri pentru a te încălzi în sezonul rece


Sezonul rece este o perioadă în care apare tentația de a te echipa cu tot ce ai nevoie pentru a nu te supune la frig: îți pui covorașe pe gresia din bucătărie sau din balcon, îți pui bandă adezivă la uși și la geamuri…cu alte cuvinte, îți creezi mediul confortabil pentru zilele friguroase.

Pe lângă toate acestea, tinzi să-ți creezi un confort și pentru propriul tău corp, pentru ca temperaturile reci să nu-ți influențeze organismul. Iată câteva trucuri pentru a te încălzi în sezonul rece:

1. Consumă multe lichide.

Deși există păreri precum faptul că în sezonul rece nevoia de lichide a organismului scade, hidratarea corectă în perioada de toamnă-iarnă este esenţială pentru menţinerea stării de sănătate. Consumă minim 2 litri de lichide zilnic (apă, ceai, cafea), dar și fructe și legume. Ai grijă ca lichidele să fie naturale, preferabil – din plante, ca să oferi corpului tău o mulțime de beneficii.

2. Îmbracă-te corespunzător

Cheia pentru a face față frigului este stratificarea, adică a purta o haină peste alta. Îmbracă-te cu materiale călduroase și protejează-ți extremitățile. Nu evită să-ți acoperi și capul, pentru că 75% din căldura corpului se pierde la nivelul capului, aşa că ar fi bine să te echipezi cu o căciulă, un fes sau o eșarfă care să-ți stea bine și să îți țină cald.

3. Înveleşte-te cu o pătură groasă.

Pătura groasă este cea care face diferența între o senzație plăcută și călduroasă și una în care îți îngheață nasul de frig. Pe lângă un așternut gros în dormitor, o pătură de pat de calitate va alunga orice senzație de frig din patul tău. Păturile groase gen Cocolino sau cele din material fleece soft sunt recunoscute prin confortul și căldura pe care o asigură. Astfel, orice seară rece va trece ușor în compania unei pături de pat pufoase!

4. Folosește încălzitoare cu apă caldă.

În comerț există un fel de săculeți turtiți, asemenea unor sticle cu apă pe care le poți folosi pentru a te încălzi. O alternativă ar fi sticlele umplute cu apă caldă pe care le poți lua în pat în timp ce te bucuri de un ceai cald sau de un vin fiert…

5. Alege materiale groase pentru draperii.

Pentru a crea o senzație de confort și căldură, alege materiale groase și, totodată, translucide pentru draperii. Poți opta pentru materiale din bumbac gros sau catifea, în culori de sezon care să-ți încălzească până și privirea. Acest tip de draperii izolează bine zona geamurilor și nu lasă frigul să pătrundă în casă.

O fi frig afară, însă în casa ta este cald pentru că te folosești de aceste mici trucuri care te vor ajuta să te încălzești, fără consum suplimentar de energie!

Previous Moda de primavara 2019: salopete pentru femei
Next Firma de tractari auto din Brasov recomandata