Tratament cu masajul Thailandez


Tratament cu masajul Thailandez

In general masajul este o adevarata tehnica de mentinere a sanatatii, o binefacere pentru cei bolnavi si un mijloc de destindere, relaxare pentru cei incordati. Masajul traditional thailandez denumit ,,Nuad” in limba thailandeza isi are originea in India, de unde a ajuns in Asia de Sud-Est. Tehnicile folosite in masajul thailandez se aseamana cu yoga. Ele au efecte benefice asupra organismului dar induc si diferite grade de relaxare fizica si mentala.

Bazele teoretice ale masajului thailandez constau in conceptul de linii energetice invizibile care acopera tot corpul si din care zece sunt puse in evidenta in acest tip de masaj. Este vorba despre cele zece SEN si pe ele sunt situate punctele de acupunctura, importante pentru om. Prin masajul acestor puncte este posibila vindecarea unor boli ori calmarea durerilor. Teoria celor zece sen din masajul tailandez se bazeaza pe traditia indiana. Masajul a fost mereu o practica spirituala legata de doctrina budista. Templul era locul in care masajul era predat si practicat. Crearea saloanelor de masaj in afara templelor este un fenomen aparut ulterior. Cand se face un masaj, un bun maseur ia o atitudine meditativa. El incepe prin a se reculege, pentru a fi cat mai concentrat, atent asupra ceea ce face, asupra masajului propriu-zis. Nu este usor si sunt putine persoane care stiu aceasta arta, iar cele mai multe dintre ele sunt profund religioase si practica adesea in timpul liber meditatia budista. Exista o mare diferenta intre un masaj practicat in stare meditativa si un masaj practicat ca un job. Permanent maseurul face un transfer energetic de la el catre pacient. Masajul thailandez difera de masajul practicat in Occident, de masajul suedez, numit masaj clasic. Masaj thailandez se lucreaza pe corpul fizic, cu scopul de a influenta liniile energetice ale corpului, iar local se apasa pe punctele energetice. Se executa o apasare generala, ori se aplica asupra corpului pacientului exercitii de extensie si tragere, care se numesc Hatha-yoga, pusa in practica sau Yoga fizica aplicata.

Asadar, orice zona dureroasa poate fi cu usurinta vindecata prin masajul tailandez. Ca orice alt tip de masaj asiatic, se recomanda acest masaj, mai ales daca esti din Bucuresti. Daca esti din Bucuresti vino cu incredere la salonul Bonton pentru a te putea bucura de toata eficienta pe care ti-o poate oferii un astfel de masaj. Aici te poti bucura de masajul Tailandez perfect, practicat exact ca in tara natala.

Previous Cum să ajuți o persoană dragă să treacă prin momente dificile
Next Stai linistit si afacerea ta infloreste