Tot ce trebuie sa stii despre o inmormantare


blog

Trecerea in nefiinta a unei persoane este marcata pentru cei ramasi de organizarea unui eveniment ce face cinste amintirii celui ce a plecat din lumea pamanteasca. Se stie ca in ritualul obisnuit, pana la ziua de inmormantare exista 3 nopti de priveghere. In fiecare zi cei care doresc sa isi ia ramas bun se prezinta la casa mortuara. Nu oricum, ci adoptand o tinuta corespunzatoare, aducand flori, lumanari, un ultim omagiu.

Se spune despre florile aduse la priveghere ca trebuie sa fie in numar cu sot – simbolizeaza uniunea cu divinul, incheierea unui ciclu al vietii. Nu orice tip de floare este o alegere buna. Iti vor spune cei batrani despre tot felul de traditii. Cert este ca nu iti vei dori sa dai gres au sa transmiti un mesaj eronat.

Ce flori alegi

Daca ai un buget restrans alege garoafe, intrucat sunt cele mai accesibile la pret si poti cumpara un buchet generos. Cu exceptia unor culori foarte deschise, roz sau galben, poti opta pentru orice. Nu le impacheta in ceolofan sau alt tip de ambalaj. Calelele sunt de asemenea o alegere buna.

Pentru cei care au un buget mediu trandafirii pot fi alesi. Acestia sunt mai eleganti si ies in evidenta. Albul sau rosul sunt alegerile cele mai comune. Crinul este si el o floare a mortii, un simbol in acest sens. Pentru unii sunt florile ideale la astfel de momente pentru ca emana acel parfum specific si face ca mediul intr-o casa mortuara sa fie mai usor de suportat.

Pentru cei care nu tin cont de buget, calelele sunt o optiune de top. Calele albe rafinate, elegante si impunatoare. De asemenea, orice tip de floare aleasa poate fi dispusa intr-un buchet funerar.

Coroana clasica

Coroanele de flori sunt o expresie a durerii, un mod elegant de a conduce defunctul pe ultimul drum. In traditia populara floarea este insasi viata. Cele naturale pot fi realizate din brad si flori dispuse in forme, de cruce si nu numai.

Stiai ca? In trecut se obisnuia ca defunctul sa fie condus la groapa alaturi de un brad impodobit. Acest obicei era corelat cu tinerii necasatoriti si semnifica trecerea si prin etapa uniunii in fata lui Dumnezeu, inainte de a pleca din lumea pamnteasca. La ora actuala coroanele de flori inlocuiesc acest obicei, dar nu se mai tine cont de varsta defunctului ci doar de eleganta coroanelor. Se considera ca un numar mai mare de coroane este echivalent cu cat a fost de apreciat defunctul.

Compozitie selecta poate include o combinatie de doua tipuri florale, cu doua nuante. Dimensiunea coroanei isi va spune cuvantul. Modelul clasic se bazeaza pe flori dispuse in linie, in cerc. Ceva mai costisitoare, dar si mai elegante sunt cele in forme – de inima, cruce, cele rotunde de tip coronite fiind o alternativa.

Mesajul inscris pe panglica funerara

Este de preferat ca orice tip de aranjament floral ales sa fie insotit de o panglica, cu un mesaj succint si specific, notand si numele celui care le ofera. Mesajul va fi ales in functie de relatia avuta cu defunctul. Un mesaj de impact este de preferat sa vina din partea rudelor de gradul I, unul sobru din partea celorlalti.

De regula, in agentiile de pompe funebre de unde se aleg coroanele, florile si alte accesorii funerare se vor gasi si optiuni de aranjamente gata facute, care sa fie sursa de inspiratie pentru altii. Un mesaj poate fi compus si personalizat dupa bunul plac. Daca nu stii ce anume ai putea alege, pentru ca durerea face ca alegerea cuvintelor sa fie o provocare, este de preferat sa te adresezi consilierilor agentiei. Experienta lor in domeniu isi va spune cuvantul.

Ca ultima ocazie de a aduce un omagiu unei persoane, modul in care o facem trebuie sa fie corespunzator. Va invitam sa vizualizati si ofertele firmelor de servicii funerare ieftine din judetul dvs.

Previous Cea mai buna alegere cand cauti un magazin oglinzi de plastic
Next Etuo - Producatorul si distribuitorul romanesc de huse telefoane