Saltele, saltele … pentru exercitiile mele


Saltele, saltele … pentru exercitiile mele

O ora la sala de fitness poate fi foarte solicitanta, ma ales daca ai nimerit ziua in care te antrenezi la multitrainer. Intradevar, este un aparat multifunctional perfect pentru tonifiere si care iti permite sa efectuezi mai mult de 100 de exercitii diferite, insa nu uita sa nu te suprasoliciti. Daca ai avut un astfel de antrenament, urmatoarea sedinta poate ca ar trebuie sa fie mai putin solicitanta. De ce nu incerci cateva exercitii care sa te si relaxeze?

Nu de putine ori se intampla ca in cadrul sesiunii de antrenament sau program de fitness pe care il practici, sa fie nevoie ca unele exercitii sa fie facute pe podea. Iar pentru a obtine cele mai bune rezultate, vei avea nevoie de o saltea de fitness care sa se potriveasca perfect nevoilor tale si care sa te ajute sa dai randament si in acelasi timp sa ai confort maxim.

Poate fi dificila alegerea unei noi saltele deoarece trebuie sa tii cont de o serie de criterii de la textura, dimensiuni, material, grosime, la modele sau culori, asadar poti vizualiza saltele inSPORTline pentru a alege varianta care ti se potriveste cel mai bine. Ceea ce nu trebuie sa iti specifice nimeni, este faptul ca daca esti incepator in practica exercitiilor pe saltea, o sa ai nevoie de o saltea pentru incepatori. Pentru a lua insa decizia potrivita trebuie sa stii cate ceva despre saltele si tipurile lor, pentru ca, desi poate parea ciudat, chiar daca diferentele dintre materiale par nesemnificative, vei observa ce impact au asupra felului in practici anumite tipuri de exercitii.

In functie de tipul de exercitiu si antrenament pe care il practici cu ajutorul saltelei, aceasta poate fi:

  • Saltea yoga– este cea mai subtire dintre saltele, deoarece practicatii au nevoie sa simta podeaua prin intermediul saltelei. Suprafetele acestor saltele au o textura ce previne alunecarea lor pe podea si sunt si putin lipicioase pentru a preveni alunecarea utilizatorului in timp ce acesta transpira. Sunt mai usoare si subtiri decat saltelele pilates, ceea ce le face usor de transportat si depozitat.
  • Saltea pilates – este putin mai groasa decat cea pentru yoga, oferind astfel o amortizare perfecta pentru solduri si spate in timpul exercitiilor de baza. In general, aceste saltele sunt texturate, insa nu sunt lipicioase, deoarece in cazul exercitiilor pilates alunecarea nu este o problema precum este la yoga.
  • Saltea aerobic– este salteaua cu cele mai mari dimensiuni, precum si cea mai mare grosime. Aceasta este folosita in salile de 
  • recuperare,
    gimnastica si in scoli. Faptul ca au grosime mare, le face perfecte in cazul absorbtiei socului, protectiei articulatiilor, gleznelor, coloanei vertebrale si gatului. Acest tip de saltea poate fi folosita cu succes si acasa, insa lipsa spatiului si imposibilitatea de depozitare usoara, fac din ea sa nu fie o alegere tocmai potrivita.
  • Saltea fitness – este salteaua fitness obisnuita pentru exercitii generale, ce poate fi folosita si in cazul exercitiilor pilates, precum si la exercitii uzuale ca abdomene, flotari, sau stretching.

Exista o serie de tipuri de materiale din care pot fi confectionate saltele, de asemenea. Pot fi din bambus –o alegere buna pentru yoga deoarece este un material puternic, plat, usor si poate fi transportat cu usurinta, din bumbac, canepa sau iuta –absorb transpiratia usor si pot fi curatate la fel de simplu, latex sau cauciuc – sunt materiale relativ ieftine, ceea ce fac ca saltelele sa fie accesibile ca si pret fie din PVC sau policlorura de vinil – un material flexibil, moale si mai ieftin, care devine o alegere preferata in cazul saltelelor.

 

Previous De ce este necesara utilizarea unei huse pentru telefon?
Next Ceas barbatesc Burberry BU9900