Sala de asteptare ticsita de mizerii si cosurile de gunoi afara


Acum o luna am mers cu trenul fiindca trebuia sa ajung la serviciu de dimineata si nu exista alt mijloc de transport le ora aceea. Cum era racoarea, am intrat in sala de asteptare. M-am uitat in toate colturile dupa cosuri gunoi , dar nu erau nicaieri.

In schimb, oamenii care nu au rabdare sa duca sticla goala afara si paharul din care au baut cafea sau ciocolata calda la primul cos, le lasa discret pe scaunele goale. Peste tot, pe jos, pe pervaz, pe scaune si pe masuta asezata aproape de fereastra, in cazul la care omul doreste sa manance sau sa scrie ceva sunt gunoaie abandonate. Cotoarele de mar stau in pahare de plastic si langa ambalajele din carton in care au fost meniuri de la fast-food.

Cine dovedeste putina educatie strange gunoiul si il duce in cosuri menajere , acolo unde sunt instalate.

Omul civilizat merge cu ambalajele si kilometri intregi, daca este cazul, numai sa nu lase mizerie nici in institutii, nici pe iarba din parc sau in padurea in care poposeste.

Personalul de serviciu trece prin sala si aduna ambalajele, dar nu poate curata petele de pe scaune si mizeria lasate de ambalaje. De cand mi s-au lipit hainele curate de scaunele aparent curate, nu ma mai asez pe vreun scaun in sala de asteptare, fara sa verific cu mainile sau sa sterg suprafata cu un servetel umed sau uscat.

Sunt oameni care isi lasa paharele cu cateva picaturi de cafea, ceai sau ciocolata pe scaune, acestea se varsa si lichidul dulce se usuca pe scaun, iar cand se asaza cineva, i se pateaza hainele..

Senzatia aceea de loc lipicios iti taie tot cheful. Simti ca nu mai poti sta cu hainele acelea pe tine, ca abia astepti sa le dezbraci si sa le bagi in masina de spalat. Alta ar fi fost situatia, daca in sala de asteptare ar fi fost doua-trei cosuri colectare selectiva , findca nimeni nu ar fi mai avut scuza sa lase paharele din plastic pe scaune.

Cu putina vointa, oamenii pot contribui, prin gestul lor simplu de a pune ambalajele in compartimentele adecvate, la protectia mediului si la economii.

In magazinul online Euro-pubele.ro se gasesc cosuri de gunoi diverse, atat in ceea ce priveste materialele din care sunt facute, cat si cromatica, dimensiunile, amplasarea si compartimentarea.

Evident ca mai bine cu un cos solid, asezat intr-un loc vizibil si la care accesul sa fie usor decat fara cos sau cos plasat pe peron si mult mai bine cu cosuri colectare selectiva, decat cu cosuri in care resturile alimentare se pun amestecate cu plasticul, metalul, hartia si cartonul.

In schimb, in aerogari situatia se schimba. Curatenia domneste de la intrare, exista suficiente cosuri gunoi si oamenii au posibilitatea sa puna selectiv gunoaiele.

Consider ca managerii ar trebui sa puna pe primul loc achizitia de cosuri de gunoi moderne si rezistente, sa pastreze incaperile curate si sa reduca cheltuielile necesare curatarii spatiului respectiv.

Managerul gospodar se cunoaste dupa numarul cosurilor de gunoi asezare strategic in institutie si dupa aspectul acestora.

Previous ELKO distribuie in Romania noul switch KVMP 4K de la ATEN pentru operatiuni multi-view
Next Ce este sudarea cu gaz?