Reguli “stay safe” pentru pandemie


Pandemia se pare ca nu are de gand sa spuna “stop” si cazurile de infectari cresc, de la o zi la alta, in intreaga lume. Cu toate acestea, oamenii nu se dau batuti si adopta tot mai multe masuri ce au ca scop protejarea populatiei. Si, indiferent cat de mult mergeti prin magazine, parcuri sau la locul de munca ar trebui sa continuati distantarea sociala, folosind o masca protectie atunci cand va aflati in afara casei dvs. si mentinand obiceiuri bune de curatare a mainilor. Virusul SARS-CoV-2 nu va disparea in curand. Curatarea si igienizarea suprafetelor din casa dvs. cu dezinfectant suprafete va pot ajuta sa reduceti sansele ca dumneavoastra sau o persoana draga sa contractati Covid-19 si sa reduceti sansele de a-l raspandi la altcineva.

Specialistii recomanda sa luam cu totii masuri pentru curatarea si igienizarea suprafetelor din casele noastre, dar si pentru curatarea frecventa a mainilor.

Spalati-va mainile cu sapun lichid si apa dupa ce ati tusit, stranutat, inainte sa va atingeti fata, dupa ce folositi toaleta sau sunteti pe punctul de a parasi un loc pentru altul. De exemplu, ar trebui sa va spalati mainile cand plecati si va intoarceti de la magazinul alimentar. Infectarea prin atingerea suprafetelor nu este o amenintare imensa, asa cum ne-am temut la inceput, dar este totusi un risc.

Dezinfectantul pentru maini este o metoda de curatare rapida care face minuni.Totusi, nu este un substitut pentru spalarea mainilor. Sapunul si apa nu vor ucide neaparat toti agentii patogeni, dar ii vor indeparta. Organizatia Mondiala a Sanatatii are instructiuni detaliate despre cum sa efectuati corect spalarea mainilor timp de cel putin 20 de secunde.

Hidratarea mainilor este, de asemenea, importanta. Pielea uscata si crapata prezinta un risc mai mare pentru tot felul de infectii, asadar aplicati putina crema hidratanta dupa ce va spalati. Majoritatea lotiunilor hidratante au ingrediente similare, incepand cu apa si glicerina, astfel incat marca nu prea conteaza. Daca mainile dvs. sunt foarte uscate, cautati ceva recomandat de dermatologi .

Stati acasa daca puteti, chiar daca nu sunteti bolnav. A fi in multime sau a iesi la restaurante prezinta riscuri inutile nu numai pentru dvs., ci pentru oamenii din jur. Cu cat sunteti mai mult in public, cu atat mai multe sanse are noul coronavirus sa va atinga. Milioane de oameni sunt foarte vulnerabili la acest virus. A va pune in pericol pe dvs. ii pune si pe cei dragi in pericol.

O masca este o investitie utila si obligatorie acum. O masca de protectie poate ajuta la protejarea celorlalti daca se intampla sa aveti boala. Unii oameni care au boala prezinta simptome usoare sau deloc – in special cei tineri – asa ca dumneavoastra sau ei s-ar putea sa o aveti si sa nu stiti. Din cate stim, noul coronavirus este transmis prin contact de la persoana la persoana sau prin picaturi respiratorii. Nu puneti o masca copiilor cu varsta sub 5 ani, dar ajutati-i sa se distanteze social de ceilalti, macar in aceasta perioada, si sa se spele des pe maini. 

Acestea sunt cateva reguli pentru a fi in siguranta in aceasta perioada tulbure. Stay safe!

Previous Se înmulțesc refuzurile de împăcare dintre consumatori și bănci. Care sunt cauzele și ce recomandă CSALB
Next Proiectul de Lege 5G din România ajunge într-o nouă formă, una fără mari modificări şi fără sugestii acceptate