Pregatirile de dupa un deces in diaspora


Indiferent de varsta la care ne gaseste, moartea mereu este privita ce fiinf cel mai nedorit eveniment din viata omenirii. Aparitia acestor tipuri de momente indezirabile, produc un impact extrem de negativ asupra sistemului afectiv al psihicului uman.

In astfel de situatii, familia persoanei decedate este singura capabila sa faca pregatirile necesare pentru organizarea inmormantarii. In contextul aparitiei unui deces familial neprevazut, al unui cetatean roman, pe teritoriul unei alte tari, serviciile de repatriere decedati va recomanda sa contactati cat mai repede o firma de servicii funerare.

Angajarea unei firme de servicii funerare

Inainte de a angaja o firma de servicii funerare, este necesar sa aveti in vedere faptul ca ajutorul pentru deces a fost majorat. Acest drept este acordat, conform Legii pensiilor, in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru de familie.

Primul impediment cu care vei interactiona in mod involuntar este serviciul de transport funerar.  Acest serviciu este unul extrem de costisitor, sumele pe care familia este nevoita sa o plateasca pentru un transport funerar variaza intre 3000 si 6000 de euro.

Motivul pentru care repatrierea nu este facuta la noi in tara, are ca justificare lipsa mijloacelor financiare pentru repatrierea trupului neinsufletit.

O firma profesionista va fi capabila sa acopere toate toate cele necesare unui transport funerar, daca are in componenta sa un personal experimentat: de la numarul mare de sicrie, pana la masinile disponibile pentru transportul spre ultimul drum, de la accesoriile funerare, pana la coliva, prosoapele folosite, batistele sau pachete de alimente inmanate de pomana etc.

Pentru a preveni situatia neplacuta de a nu iti permite un serviciu de repatriere decedati, recomandam romanilor din diaspora sa isi cumpere o asigurare standard, care sa includa si o decontare a cheltuileilor de repatriere in caz de deces. Motiv pentru care, cumpararea unor asigurari de viata ce vizeaza si clauzele de repatriere.

Inmormantarile implica atat investirea unei perioade foarte lungi de timp cat si alocarea unor sume foarte mari, in special cand vine vorba de un procedeu de repatriere. In contextul de fata, firmele de repatrieri decedati va sugereaza sa lucrati doar cu  firmele de repatriere bine organizate.

Previous Flori pentru Ioana
Next Trucuri pentru un living cat mai confortabil