Noua caracteristica Windows 10 alerteaza utilizatorii daca SSD-ul lor este pe punctul de a esua


Iti faci griji ca SSD-ul tau NVMe ar putea sa se strice brusc atunci cand nici nu te astepti? In cea mai recenta versiune de previzualizare Insider Preview din Windows 10, sistemul de operare va va avertiza cu privire la starea unitatii dvs., inclusiv la durata de viata estimata.

Windows 10 Build 20266, care este acum disponibila pentru Windows Insiders in Dev Channel, introduce monitorizarea starii de stocare conceputa pentru a informa utilizatorii cu privire la orice anomalii ale unitatilor SSD NVMe, oferind timp pentru a face backup-ul datelor inainte de a risca sa se pierda pentru totdeauna.

Pe langa detectarea problemelor, functia va arata durata de viata estimata a unitatii, spatiul disponibil si temperatura acestuia.

Notificarile vor sosi atunci cand capacitatea de stocare de rezerva este redusa, fiabilitatea SSD-ului este degradata din cauza „erorilor semnificative legate de suportul media sau a unei erori interne la subsistemul NVM” sau daca unitatea este setata doar pentru citire.

„Se recomanda insistent utilizatorilor sa faca imediat o copie de siguranta a datelor dupa ce au primit o notificare”, scrie Microsoft.

Utilizatorii care primesc o alerta pot face clic pe mesaj sau pot accesa Start> Setari> Sistem> Stocare> Gestionare discuri si volume> Proprietati pentru a obtine mai multe detalii despre unitate si problemele detectate.

Functia functioneaza chiar acum insa doar cu SSD-uri NVMe. Microsoft nu spune daca va acoperi in cele din urma SSD-uri SATA sau unitatile de hard disk.

Previous De ce ar trebui sa purtam masca
Next Sănătatea orală pierde din importanță în contextul unei îngrijorări tot mai mari privind sănătatea generală: Peste jumătate (56%) dintre respondenții celui mai recent studiu demarat de Colgate în Europa nu obișnuiesc să își înlocuiască periuța de dinți după ce se confruntă cu alte probleme de sănătate