Despre cum sa iti imparti sufletul altora | ilisio.ro


Un titlu atat de altruist poate induce putin in eroare. Nu, nu este vorba despre promovarea

vreunei campanii sociale, si nici vreun indemn (desi ar fi necesar) la voluntariat. Aceste randuri sunt despre oamenii care fac arta din doua mari motive, pentru ca au o nevoie interioara de exprimare si pentru ca isi doresc sa ii bucure pe semenii lor. Arta nu in acceptiunea clasica, sub forma de pictura sau sculptura, ci arta la nivel miniatural, cu atat mai pretioasa. 

            Artistii care fac bijuterii handmade ajung rareori si cu greu sa se intretina din aceasta indeletnicire. Pentru ca un business de acest gen nu are constanta, pentru ca exista trenduri estetice ale pietei, pentru ca accesoriile nu raspund unei nevoi fundamentale cu caracter obligatoriu, fiind practic pe lista lucrurilor la care se renunta, in caz de necesitate bugetara. 

            Am intalnit corporatiste cu un simt practic acut, care se refugiau in alcatuirea unor bijuterii delicate, ca o compensatie pentru rolul atat de practic asumat de la 9 la 18, de luni pana vineri. Am avut placerea de a afla povestea unor bijuterii gandite de mame care voiau sa isi rotunjeasca veniturile in timp ce petreceau timp cu proprii copii, copii pe care i-au antrenat in aceasta munca frumoasa si creativa. Stiu chiar si un domn preocupat sa faca din lemn papioane personalizate, un fashion statement cu adevarat original, destinat celor care vor sa iasa din multimea pestrita, dar totusi atat de uniforma de cele mai multe ori.

            Nu conteaza daca bijuteriile alese sunt simple impletituri de materiale sau niste opere de arta cu inflorituri si pietre semipretioase ilisio.ro , conteaza ca ele sunt un refugiu, o terapie, pentru cel care le face si un mesaj simbolic pentru cel care le poarta. Asta inseamna simplu ca ele isi ating scopul, acela de a ne ajuta sa fim noi insine in fiecare clipa. 

            Mergi la un targ de obiecte handmade, unde sigur vei gasi si bijuterii. Ia-ti suficient timp ca sa stai la povesti acolo unde obiectele te trag de maneca si iti farmeca ochii. Vei descoperi suficiente motive sa iti cauti si sa iti gasesti la randul tau o cale de exprimare, pentru ca un astfel de hobby, clar mai ieftin decat sedintele de terapie, este cheia catre o forma de introspectie asumata, o cale catre interior care, desi pare ca te expune exteriorului, face lucrurile controlat si intentionat.

            Cumpara-ti bijuterii handmade intr-o pornire egoista, pentru ca iti plac tie, le vrei pentru tine si vei face, fara sa stii, un gest altruist, vei confirma cuiva ca este talentat, ca merita si are de ce sa continue. Bucura-te de fapta buna si de podoabe, lumea se schimba doar prin oamenii din ea! 

Previous Studiu: Temerile SUA legate de riscurile de securitate națională cu privire la Huawei nu sunt împărtășite la scară largă
This is the most recent story.