Cumpara cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor!


Atunci cand depozitamm deseurile, trebuie sa ne gandim de doua ori, deoarece o decizie luata in graba poate  sa ne afecteze sanatatea. Nu doar spatiile publice trebuie sa beneficieze de cosuri parcuri si europubele, dar si locuintele noastre personale trebuie sa fie dotate cu locur special amenajate unde sa putem arunca, fara nicio grija gunoiul de pe langa casa.

Solutia pentru multi vine de la magazinul online Cosuri-europubele.ro, specializat in comercializarea de cosuri colectare selectiva, cosuri metalice, cosuri inox si multe altele.

Ce avantaje aduce colectarea selectiva

Colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea acestora este importanta deoarece aduce beneficii pentru mediu si implicit pentru noi, oamenii, care suntem strans legati de biosfera. Iata cateva din beneficiile pe care le aduce reciclarea hartiei, plasticului, dozelor de aluminiu s.a.:

Se reduce poluarea cauzata de producerea si depozitarea deseurilor (ex.: se reduc emisiile de gaze cu efect de sera care determina schimbarile climatice si sunt produse in procesul de descompunere al deseurilor la groapa de gunoi)

Se reduce consumul de resurse naturale neregenerabile (ex:petrolul, carbuni) si regenerabile (ex: paduri/celuloza), dar pentru care ritmul de refacere este mai lung decat ritmul in care sunt consumate. In acest mod, o parte din ecosisteme sunt protejate (ex: se reduce presiunea asupra padurilor, scade necesitatea defrisarii acestora).

Se reduce consumul de energie. Se consuma mai putina energie pentru a folosi in procesul de productie un material reciclat, decat o resursa naturala (ex: aluminiul). 

Recicland puteam aduce urmatoarele avantaje planetei:

O tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 arbori maturi.

Pentru obtinerea hartiei din fibre reciclate se foloseste cu 70% mai putina energie decat pentru cea din fibre naturale.

O tona de hartie reciclata economiseste: 2,5 barili de petrol; 4132 KwH (suficient pentru a incalzi o locuinta timp de 6 luni), 497,88 litri de apa.

Descompunerea naturala a plasticului sau a aluminiului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani.

Recicland o sticla de plastic se economiseste suficienta energie pentru ca un bec de 60W sa functioneze timp de 6 ore.

PET-ul reciclat poate fi folosit pentru a fabrica noi produse: covoare, mochete, material pentru tricouri, incaltaminte, pulovere si jachete, genti, umplutura pentru haine de iarna sau saci de dormit si chiar jucarii.

Recicland o tona de sticle de PET se economisesc aproape 7m3 spatiu de depozitare in gropile de gunoi.

Dozele de aluminiu (folosite pentru imbutelierea sucurilor, berii) pot fi reciclate la infinit, deoarece aluminiul poate fi topit si refolosit de nenumarate ori. 

O tona de aluminiu reciclata economiseste: 4 tone de bauxita, 9 tone de emisii CO2, 95% din energia necesara producerii aluminiului din materii prime.

Separarea resturilor a devenit de asemenea un criteriu pentru optiunile de cosuri de gunoi pe care le ai la dispozitie. In bucatarie, trebuie sa ai un cos de gunoi destinat resturilor menajere, in timp ce cosul din baie poate fi destinat doar hartiei. 

Investind in europubele de calitate ajutam la combaterea poluarii, iar magazinul cosuri-europubele.ro este locul ideal de unde sa cumparam astfel de obiecte pentru depozitarea deseurilor!

Previous Capace toalete simple sau cu folie de unica folosinta de la Sanito.ro!
Next Sa invatam sa ne spalam pe maini