Cum sa separati deseurile si de ce este important sa faceti asta


blog

Reciclati cat de mult puteti! Este important pentru a trata sau prelucra anumite materiale, astfel incat sa fie adecvate pentru refolosire. In plus, reciclarea este importanta pentru a salva resursele planetei. Hartia reciclata va salva copacii, sticla va salva nisipul, plasticul va incetini poluarea si folosirea haotica a petrolului. Reciclarea nu este un lucru nou. Au trecut de zeci de ani – deci de ce doar 34% din toate deseurile sunt reciclate? Se datoreaza faptului ca oamenii nu sunt instruiti pe aceasta tema? Nu aveti timp sa reciclati? Indiferent de motiv, reciclarea nu este dificila si poate oferi beneficii substantiale mediului. Pentru a recicla insa, este nevoie sa faceti mai intai colectarea selectiva cu ajutorul unor obiecte speciale. Este vorba despre cosuri colectare selectiva. Acestea se pot achizitiona de la magazine precum cosuri-europubele.ro, ce ofera o mare varietate de produse de gen. Magazinul furnizeaza cosuri inox de lux marilor institutii si companii, insa acestea pot fi achizitionate si de cei din mediul casnic.  De asemenea, puteti achizitiona inclusiv cosuri parcuri pentru a pastra curatenia in aceste locuri. 

Revenind la reciclare, iata cateva sfaturi pentru a face selectarea si reciclarea mai eficienta! Standardele si legile de reciclare variaza. Verificati legile privind reciclarea si asigurati-va ca le respectati. 

Curatati-va reciclabile! Acesta este un pas important. Reciclabilele vopsite pot „infecta” restul obiectelor din cosul de reciclare, ceea ce face dificila reciclarea si, de obicei, acestea ajung in depozitul de deseuri nereciclate, daca sunt murdare. Clatiti sticla, recipiente din plastic, cutiile de aluminiu si staniu – da, folia poate fi reciclata si – stergeti resturile inainte. 

Actiunea de separare! Este minunat sa aveti cosuri sau containere de depozitare separate pentru acestea. Materialele din plastic, sticla, aluminiu, staniu si folie trebuie sa fie separate in cosurile speciale de colectare selectiva de la cosuri-europubele.ro. Becurile, paharele de baut, sticla de cristal, geamurile si oglinzile, ceramica si vasele de bucatarie nu sunt obiecte ce pot fi reciclate.

Ziarele sunt un lucru destul de usor de reciclat. Reciclarea ziarelor si revistelor ajuta considerabil la salvarea copacilor. Hartiile de posta necompletate, hartia lucioasa, revistele, pliantele, plicurile, hartia pentru computer si ambalaje de hartie pot intra intr-un singur cos. Capsele sunt acceptabile, dar orice invelis din plastic sau benzi de cauciuc trebuie indepartate. Cartonul, autocolantele, hartiile laminate, cartonul laminat sau hartia carbonica (cum ar fi chitantele) nu trebuie sa fie incluse in cosul de hartie. Cartonul ondulat este foarte apreciat. Pastrati-l uscat, deoarece un carton imbibat de apa poate infunda masinile de sortare.

Cutiile de carton pentru bauturi captusite cu plastic, precum cutia de lapte, cutia de suc etc. sunt adesea de acceptate. Invelisurile alimentare din plastic, tesuturi murdare si servetele nu pot fi reciclate. 

Fiecare bucata de plastic fabricata vreodata, este inca aici, pentru ca aceasta nu se descompune in depozitul de deseuri, motiv pentru care este crucial sa fie reciclat si niciodata aruncat. Poate fi reciclat in atat de multe produse diferite. Insa, cel mai bine este sa incercati sa reduceti cat mai mult acest material.

Sticla este si ea reciclabila. Etichetele de hartie pot fi lasate pe sticla

Nu uitati sa le clatiti. Sticla transparenta, verde si maro poate fi reciclata. Cutiile din aluminiu pot fi reciclate la nesfarsit, astfel incat este, de asemenea, unul dintre reciclabilele foarte apreciate. O cutie reciclata poate aparea ca o noua cutie in termen de luna de la procesul de reciclare.

Ambalajele din folie de aluminiu pot fi reciclate. Asigurati-va ca sunt lipsite de resturi alimentare. Acest material poate fi reprocesate in componente mecanice din aluminiu, cum ar fi piesele motorului.

Da, reciclarea si colectarea selectiva sunt foarte importante. Nu le subestimati!

Previous Adevarul despre sapun
Next Cum sa obtii forma perfecta a sanilor