Cum să ajuți o persoană dragă să treacă prin momente dificile


blog

Moartea unei persoane dragi este un moment destul de trist ce apare în viața fiecărui om mai devreme sau mai târziu. Nimeni nu vrea să aibă parte de astfel de momente prea curând, însă lucrurile nu sunt niciodată așa cum ne dorim. Dacă viața ar fi roz, atunci nu ar mai putea fi numită viață. O vorbă spunea că „Atunci când un lucru dispare, va apărea altul în loc.”

Când o persoană trece prin astfel de momente, orice cuvânt sau gest este aproape de prisos. Majoritatea oamenilor își doresc să fie alături de prietenii lor când aceștia suferă pierderi, însă uneori aceasta nu este cea mai bună idee.

Clar spus, nu ai cum să ajuți o persoană care trece prin astfel de momente. Chiar dacă este vorba despre cel mai bun amic al tău și simți că ar trebui să faci ceva pentru el, majoritatea lucrurilor sunt de prisos. În astfel de momente, prietenul tău probabil va dori să fie singur să se gândească la clipele petrecute alături de persoana dragă, iar dacă are nevoie de aceste momente de singurătate, ar trebui să îl înțelegi și să i le oferi. Chiar dacă tu crezi că are nevoie de tine și vrei să-i fii alături, să-l sufoci cu atenție și cuvinte miloase, e posibil ca acest lucru să-i facă mai mult rău decât bine!

Oamenii care trec prin astfel de pierderi, își doresc poate doar să petreacă momente alături de ei înșiși. E suficient dacă le oferi o îmbrățișare la timpul potrivit și apoi toată liniștea de care au nevoie. Nu trebuie să te arunci în cuvinte prea siropoase și să spui că va fi bine. În mintea lor, e clar că nu e bine și că pare că totul e groaznic și că lumea se sfârșește și pentru ei. Un simplu „Condoleanțe” și „Fii tare” e suficient ca să arăți că-ți pasă.

Nu trebuie să te îngrijorezi și să-ți spui că „Probabil va crede că nu am vrut să fiu acolo pentru el”. A fi acolo pentru cineva are diferite sensuri, în funcție de persoană. Pentru unii, a fi acolo înseamnă doar a răspunde la telefon atunci când simt nevoia să te sune și a le oferi sprijinul de care au nevoie, CÂND au nevoie.

Totdeauna s-a spus că cel mai greu într-un astfel de moment le e persoanelor ce rămân în urmă. Rămân cu un gol în suflet și cu atât de multe lucruri ce trebuie rezolvate mai apoi. De aceea  e bine să alegi servicii de pompe funebre înaltă calitate, de la Funerare Alexandrug Pentru că lor le pasă de nevoile oamenilor, de problemele lor, de grijile lor și de suferința lor și nu oferă doar servicii de pompe funebre, ci și gânduri bune pentru persoana ce suferă. Pun la dispoziție servicii complete de funerare, servicii care să te facă să nu regreți alegerea făcută și să îi recomanzi și mai departe! Fac lucrurile cu seriozitate, cu dăruință și vor ca totul să fie bine, după cum spunea și vorba aceea „Totul e bine când se termină cu bine!”. Vrei să-ți ajuți prietenul să treacă prin astfel de momente? Atunci recomandă-i cea mai bună firmă de pompe funebre din capitală, recomandă-i Funerare Alexandru!

Previous Joaca cu baloanele colorate
Next Tratament cu masajul Thailandez