Cum mi-am luat carnetul la 35 de ani | Scoala De soferi Brasov InstructorulTau.Ro


Cea mai mare dorinta a mea cand am implinit 18 ani nu a fost sa fac scoala de soferi. Si, mai grav, aceasta pornire nu a aparut nici cu timpul.. Atata timp cat existau mijloace de transport in comun cu care sa ajung din punctul A in punctul B in timp util, eu eram multumita. Si am continuat sa fiu pana in momentul in care programul meu a incetat sa mai fie doar programul meu si am ajuns in ipostaza de a-l armoniza cu cel al unui copil care merge la scoala, afterschool si cursuri optionale de tot felul. Harta drumurilor noastre s-a complicat peste masura. Taiam orasul in doua de cel putin trei ori pe zi, zi de zi, asta pe vremuri non-pandemice, in care inca te mai urcai in autobuz cu inima la dimensiuni normale si pulsul in  parametri. 

Asa ca, obligata de circumstante, am decis sa imi iau inima-n dinti si sa ma apuc de scoala de soferi. Am crezut ca acesta era pasul cel mai greu, sa ma hotarasc, dar vai, ce ma inselasem. Urma sa decid la ce scoala sa ma inscriu si sa aleg, dintr-o simpla lista nominala, in mana cui sa las viata mea si a multor alte persoane, care urmau ori sa aiba curajul nebunesc de a merge cu mine in masina, ori sa aiba (ne)sansa de a fi un  participant la trafic alaturi de mine. In concluzie, iata-ma descumpanita. Norocul meu a fost o colega mai tanara, care daduse de permis recent (cam la varsta la care fi trebuit sa dau si eu, acum vreun deceniu jumate..) si cu care am putut sa ma sfatuiesc. De la ea am aflat niste informatii esentiale:

  1. Scolile au niste autorizatii specifice. Ca sa fii sigura ca alegi ce trebuie, verifica institutia asupra careia te-ai oprit pe DRPCIV.
  2. Scolile ar trebui sa aiba un sediu suficient de mare incat sa gazduiasca in paralel mai multe serii de elevi la cursurile teoretice. Pentru ca, sa nu uitam, tu mai faci si altceva pe parcursul zilei.
  3. Scolile ar trebui sa aiba mai multe tipuri de masini in parcul auto, pentru ca tu sa poti alege ceva ce ti se potriveste.
  4. Scolile ar trebui sa iti puna la dispozitie toate informatiile relevante despre instructorii lor. Ar trebui sa poti afla cu usurinta de cati ani sunt in bransa, cati cursanti au avut in anul precedent, cati dintre acestia au si luat examenul din prima incercare. Asta pentru ca vrei un instructor experimentat, cu o rata de promovabilitate de peste 70% si cu un numar de elevi generos.

Acestea fiind spuse, treaba a fost mult mai usoara, nu a mai parut ca am de cautat acul in carul cu fan. Drumul a fost unul cel putin surprinzator. Am descoperit ca merg in continurea tehnicile mele de invatare din facultate, ca orele pot fi amuzante, nu doar infricosatoare, daca ai langa tine omul potrivit, ca atata timp cat iti acorzi timp si iei lucrurile in serios, nu prea ai de ce sa iti faci griji. Daca am avut emotii? Dumnezeule, da. Mai ceva ca la examenul de la facultate, desi miza nu era nici pe departe la fel de vitala. Daca am luat? Da, cu brio si cu genunchi care aproape ca aplaudau in tremurul lor. Daca am condus cu incredere si curaj din prima zi? Nici pe departe! Pentru ca stiam ce responsabilitate majora imi asumam. Daca e mai bine acum, la ceva ani distanta? Da, fara doar si poate, pentru ca acesta chiar e un domeniu unde exercitiul e cheia. 

Asa ca nu mai stati pe ganduri, masina nu mai e lux, e necesitate, iar cu cat amanati mai mult pasul, cu atat e mai dificila adaptarea. Pe vremea mea nu existau cei de la scoala de soferi Brasov InstructorulTau.Ro , ca as fi stat mult mai linistita, indiferent de categoria pentru care optam, insa voi ar cam trebui sa-i dati bice, va inscrieti unde vreti, ori la scoala de scoala de soferi Brasov categoria A InstructorulTau.Ro ori la scoala de soferi InstructorulTau categoria B, numai haideti, montati-va!

Previous Aflati de ce este avantajos sa folositi cartonul!
Next Bolt are parte de un început excelent pe AppGallery și lansează Bolt Food