Cat consuma o masina de spalat vase?


Cat consuma o masina de spalat vase?

Este o intrebare pe care foarte multa lume si-o pune inainte sa achitzioneze un astfel de aparat. Fie ca vorbim despre aparate de aer conditionat, frigidere sau masini de spalat, consumul de energie, respectiv apa in acest caz conteaza foarte mult. Din pacate nu exista un raspuns exact. Conteaza foarte mult tipul de masina, clasa de energie in care se incadreaza (A, A+, A++, A+++ etc), cat de des o folositi, cat de mult o incarcati.

Deoarece nu putem sa oferim niste cifre exacte, putem totusi sa facem un calcul estimativ. O masina de spalat vase din clasa A de exemplu consuma inntre 7-15L de apa la un ciclu de spalare. Iar la capitolul consumului de energie, surprinzator, poate consuma mai putin decat o masina de spalat rufe conventionala. Cu alte cuvinte, o masina de spalat vase nu este un consumator de speriat.

Trebuie sa va ganditi la avantajele pe care le ofera un astfel de aparat. Studiile arata ca puteti economisi pana la 4-5 ore pe saptamana cu o masina de spalat vase fata de spalarea acestora manual. De asemenea, sa stiti ca faceti mai multa economie la apa si electricitate/gaz (daca spalati cu apa calda) daca folositi un astfel de dispozitiv. Sunt anumite mituri legate despre aparatele electrocasnice care trebuie sa dispara deoarece au evoluat foarte mult din punct de vedere tehnologic si nu mai consuma atat de multe resurse.

Pe langa toate acestea, multe dintre masinile de spalat vase moderne au functii eco sau programe scurte care de asemenea sunt foarte economice. Daca vasele nu sunt foarte murdare si nu au nevoie de o spalare amanuntita, un astfel de program/functie va salveaza atat timp cat si apa/curent electric. Daca folositi programe de spalare intensive care presupun si folosirea apei calde, atunci consumul creste dar in continuare ramane la valori rezonabile, deci nimic de speriat.

Ca si conzluzie va pot spune ca raspunsul la intrebarea din titlu nu il puteti primi nicaieri. Totul depinde de masina de spalat vase pe care o folositi, cat de des o utilizati, cat de mult o incarcati si in ce scopuri. Cert este ca mitul care afirma ca nivelul consumului de apa/curent este la un nivel foarte mare trebuie sa dispara. Sunt numeroase avantaje si beneficii pe care le ofera o astfel de masina, de la confort pana la o multime de timp salvat in care puteti face activitati mai productive.

Previous Fashion haine care sa iti scoata in evidenta calitatile
Next Kaufland România anunță în premieră serviciul de livrări rapide la domiciliu printr-un parteneriat cu Glovo