Beneficiile activitatilor de team build outdoor


In mod traditional, team buildingul este asociat cu spatiul din afara biroului. Cand ne gandim la evenimente de team building outdoor, care au loc in afara sediului unei firme, primele avantaje care ne vin in minte sunt recreerea, posibilitatea de a socializa si desigur, divertismentul.
Cu toatea acestea insa, stim ca esenta activitatilor de team building nu inseamna neaparat ruperea de ceea ce inseamna activitatea profesionala, ci total opus, inseamna refacerea sau intarirea acelor elemente primordiale care asigura performanta muncii in echipa. Cum anume contribuie un team building outdoor la realizarea acestui obiectiv? Vom afla descoperind 4 astfel de initiative:
1. Activarea resurselor de creatie, sau reactivarea acestora
Desi scopul final este implicarea si nu detasarea, un team building presupune in instanta o deconectare. De ce? Pentru ca membrii echipei se trezesc intr-un mediu relaxant, cu totul nou, in aparenta fara a avea vreo legatura cu rutina de zi cu zi, ceea ce reprezinta pentru creier stimulentul perfect. Care este rezultatul? Idei complet noi sau idei proaspat scoase la lumina, perspective noi, dar si clarificari, o exprimare mai libera a acestora si impartasirea lor cu membrii echipei.

2. Doza de sanatate
Munca la birou presupune o multitudine de provocari atat pentru sanatatea fizica, cat si mentala a angajatilor, printre care stim cu totii numaram: 9-10 ore de stat mai mult pe scaun, in spatiu inchis, cu aer conditionat, adaugand stres provocat de deadline-uri, task-uri neprevazute sau uneori, conflicte interpersonale. Solutia pentru a detensiona atmosfera o reprezinta organizarea periodica de activitati de tip team building outdoor. O echipa sanatoasa fizic si mental va fi cu siguranta si una mai productiva.

3. Doza de motivatie
Prin jocuri se pot obtine anumite obiective de dezvoltare personala, activitatile antrenante dintr-un mediu cu totul nou pot ajuta la o crestere a motivatiei generale pentru cei care participa. Faptul ca reusesc sa duca la bun sfarsit provocari lucrand in echipa, cele cateva ore sau chiar zile de team building ii face pe membrii echipei sa prelungeasca aceasta stare se satisfactie si dupa ce se intorc la birou, de sperat pana la urmartorul eveniment de acest gen.

4. Incredere si comunicare
Activitatile de tip team building dau nastere pe de o parte la noi conversatii, pe de alta parte ii transpun pe cei care lucreaza in echipa in diferite roluri si situatii, punandu-le la incercare capacitatea de a acorda si primi incredere, dar si comunicarea. Pentru ca intr-un team building granitele care sunt impuse de politica sau ierarhia organizationala se estompeaza in timp, angajatii pot sa se cunoasca reciproc intr-un mod mult mai autentic. Aceasta cunoastere implica asteptari mult mai clare din partea colegului deci automat si mai multa incredere. Echipa de la Vertical Adventure te poate ajuta in a sustine si a intreprinde astfel de activitati in echipa pentru a imbunatati performantele echipei tale.

Previous Pentru o infuzie de optimism, bratari de piele!
Next Uleiul din nuca de cocos extra virgin pentru piele și păr sănătos