Adevarul despre sapun


blog

Sapunul este un agent de curatare care provine din interactiunea uleiurilor si grasimilor (acizilor) cu un alcalin (hidroxid de sodiu), iar produsul este o bucata de sapun. Uleiurile si grasimile din sapun sunt compusi ai glicerinei si acizilor grasi naturali. In general, acizii grasi se aplica oricarei componente obtinute prin dizolvarea grasimilor. Atunci cand uleiurile sunt amestecate cu un alcalin, ele formeaza glicerina si sarurile de sodiu ale acizilor grasi. Prin urmare, orice sapun ar trebui sa aiba, teoretic, un continut natural de glicerina. Aceasta substanta minunata este un umectant natural si atrage umiditatea din aer, ceea ce ajuta la mentinerea pielii suple si moi.

Cele mai diverse uleiuri sunt, de asemenea, utilizate pentru a face sapun si au diversi acizi grasi care au beneficii diferite. De exemplu:

-Uleiul de masline contine in principal acid oleic care produce bule mici, moi si cremoase;

-Uleiul de nuca de cocos contine aproape 50% acid lauric, ceea ce face ca bulele sa fie mai mari, pline de grasimi si pufoase;

-Uleiul de floarea soarelui contine in principal acid linoleic care da bule mari, generoase si benefice.

Asadar, arta fabricarii sapunului se manifesta prin combinarea diferitelor uleiuri, substante grase, de asemenea, in dilutii corecte pentru a produce o spuma de sapun optim, dar si pentru a mentine sapunul moale, astfel incat sa lase pielea moale.

Sapunul, in special daca vorbim despre sapun profesional, elimina grasimea si murdaria pielii, deoarece unii dintre compusii sai sunt agenti tensioactivi (agenti activi de suprafata). Surfactantii au o structura moleculara care actioneaza ca o punte intre apa si murdarie. Acest lucru indeparteaza particulele de murdarie, machiajul, grasimea de pe piele etc. O parte a moleculei este hidrofila (atrasa de apa), iar cealalta parte este hidrofoba (atrasa de substante care nu sunt solubile in apa).

Deci, sapunul este un agent de curatare care este foarte eficient, dar face mult mai mult!

Ingredientele sapunului

Unele dintre ingredientele pe care le vedeti in multe sapunuri populare nu au efect benefic asupra pielii; de fapt cauzeaza probleme utilizatorilor, cum ar fi alergiile. De exemplu, parfumul: veti observa prezenta acestuia in lista ingredientelor care compun sapunul. Acesta este un parfum chimic, adica un cocktail de elemente chimice, o aroma pur si simplu care nu are calitati terapeutice si poate fi toxic sau iritant pentru mai multe tipuri de piele. De aceea, este nevoie de un sapun profesional, care a fost realizat in urma unor cercetari amanuntite si studii. De exemplu, daca folosim sapun Tork de la magazinul online Sanito.ro, vom observa inca de la primele utilizari diferenta. Magazinul comercializeaza, de fapt, mai multe tipuri de sapun, precum si dezinfectanti maini.

Cel mai important lucru pentru sapunurile comercialziate de Sanito.ro este ca acestea nu contin parfumuri artificiale si chimice. De fapt, sapunurile de la Sanito.ro contin substante antiseptice blande si multe dintre ele au un efect corectiv asupra problemelor pielii, mai ales atunci cand exista un dezechilibru, adica pielea este prea uscata sau prea grasa. Nu numai ca un sapun achiztionat de la acest magazin miroase bine, ci poate avea un efect pozitiv si terapeutic asupra pielii.

Veti vedea si veti simti o mare diferenta atunci cand folositi orice sapun de la Sanito.ro.

Previous Servicii Funerare Brasov, alaturi de tine la inmormantarea celui drag
Next Cum sa separati deseurile si de ce este important sa faceti asta